logo_provincie

Gerard Kemper koersdirecteur Beemster kaas Profronde van Noord – Holland 2019

 

Koersdirecteur voor de Beemster kaas Profronde van Noord Holland? Daar hoefde de nieuwe organisatie van de oudste wielerwedstrijd van Nederland niet lang voor te zoeken. Met de voormalig topamateur Gerard Kemper is er iemand met veel ervaring binnen en buiten het peloton aangetrokken.

 

Gerard Kemper groeide op in het vissersdorp Volendam, maar woont inmiddels alweer 8 jaar in Zwaag. In het dagelijks leven is hij tegenwoordig werkzaam als ambulance chauffeur binnen de veiligheidsregio Noord - Holland Noord. 

Vóór deze periode was hij een zeer verdienstelijk wielrenner. Als amateur wielrenner, maar ook als marathon schaatser heeft hij veel gepresteerd. In die tijd reed hij wielrenner voor o.a. de nationale selectie (AMEV) en voor DEXTRO Volendam. Winst in de Ronde van Drenthe, etappes in Olympia’s Tour en een bronze plak op het WK ploegentijdrit is maar een kleine greep uit de erelijst van Kemper.

Het seizoen van 1997 was zijn laatste jaar als wielrenner. Maar ook daarna is hij in de wielerwereld gebleven als soigneur (verzorger) binnen het nationale damesteam. Dit waren mooie jaren met als hoogtepunt de Olympische Spelen in Sydney. Na deze rijke ervaring zette hij zijn rol als verzorger voort. Tot eind 2014 was hij werkzaam binnen de topploegen Rabobank, Blanco en Belkin.

Inmiddels alweer een aantal jaren verder, maar met nog altijd een groot wielerhart, werd de Noord - Hollander door bestuurslid van de RvNH, Leo van Etten, benaderd voor de rol van koersdirecteur voor de 73e editie. Hij zei volmondig ja.

Kemper: ‘De hele koers speelt zich af binnen mijn vroegere trainingsdomein, het lijkt mij daarom een extra leuke ervaring. Na een prachtige ‘wielerloopbaan’ waar ik met heel veel plezier op terug kijk, is deze rol als Koersdirecteur een prachtige bekroning. Ik kijk er dan ook naar uit om met deze professionele organisatie een prachtig weekend neer te zetten en persoonlijk zal ik mijn best doen de ronde een onvergetelijk succes te laten zijn. Als de renners er net zo veel zin in hebben als ik, dan kunnen we er twee dagen lang vol in vliegen! Op naar een prachtige winnaar, met veilig en sportief verloop van het hele evenement. 
Tot in de Beemster kaas Profronde van Noord Holland 8 & 9 juni!’

Facebook

Twitter

Stersponsors

Topsponsors