logo_provincie

Beemster kaas nieuwe naamgever

van de Profronde van Noord-Holland

 

Westbeemster -  'De Beemster kaas profronde van Noord-Holland', onder die naam wordt de 73ste editie van de grootste Noord-Hollandse wielerwedstrijd dit jaar verreden.

Op donderdag 2 mei tekenden Wim Betten, directeur van Cono Kaasmakers en de voorzitter van de profronde van Noord-Holland, Koos Venema een sponsorovereenkomst, die Beemster kaas in ieder geval voor een jaar aan de oudste wielerklassieker van Noord-Holland verbindt. De ondertekening gebeurde in de prachtige fabriek van Cono Kaasmakers in de Beemster.

Directeur Wim Betten; 'duurzaamheid zit in de genen van Cono Kaasmakers en Beemster kaas. Het hoort bij ons, net zoals de Profronde van Noord-Holland bij het wielrennen hoort. De Profronde van Noord-Holland is niet voor niets de oudste wielerklassieker van Nederland. Wij zijn dan ook heel blij dat we gaan samenwerken en dat onze naam vanaf heden onlosmakelijk is verbonden met de ronde'.

'Als organisatie zijn we ontzettend blij dat we een duurzaam en mooi Noord-Hollands bedrijf, met internationale uitstraling aan onze wedstrijd kunnen verbinden. We zijn trots op het vertrouwen dat Beemster kaas op deze manier in dit unieke evenement uitspreekt en we hopen dan ook het een voorbode mag zijn voor een langdurige samenwerking, aldus voorzitter Koos Venema.

De 73ste Beemster kaas profronde van Noord-Holland wordt op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2019 verreden en maakt deel uit van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Op zaterdag wordt er in de Rijp en omgeving gekoerst. Op zondag start de klassieker op het Alkmaarse Waagplein en finishen de renners na ruim 180 kilometer door Noord-Holland, op de Saturnusstraat in Oudorp.

Naast Beemster kaas zijn de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Alkmaar hoofdsponsoren van de ronde.

Facebook

Twitter

Stersponsors

Topsponsors