logo_provincie

‘Onze Ronde’ wederom in Alkmaar….

…da’s dus weer kaassie!

Na ruim 70 jaar (sinds 1946) alle medewerking en support te hebben verkregen in de Zaanstreek, verlegde de Internationale Profronde van Noord-Holland dit voorjaar een beetje haar grenzen naar het noorden van onze veelzijdige provincie: naar Alkmaar! Want, net zoals dit jaar, zal Neerlands oudste wielerklassieker ook op zondag 13 mei 2018 wederom in Alkmaar neerstrijken. Met start én met finish. Klokslag 12.00 uur vindt dan het vertrek vindt plaats in de Vondelstraat, waar tevens de eindstreep zal worden getrokken. Vanaf ’s morgens vroeg tot na de koers zal dan in het sportcomplex “De Oosterhout” de permanence worden gevestigd.

Deze internationale wielerklassieker is door Gemeente Alkmaar voor 2 jaar omarmd als wielersportevenement. Met als doel, bij te dragen aan de ambities van Alkmaar als sportstad.
En tevens om de nodige sportieve reuring te brengen, waardoor de publieke belangstelling voor een dergelijk groot sportevenement zal worden gestimuleerd en hierdoor aandacht te geven aan het belang van het beoefenen van de breedtesport. Gemeente Alkmaar heeft ons -als organisatie van de Profronde van Noord-Holland- hiermee in de gelegenheid gesteld om dit te realiseren om zo bij te dragen aan het sportieve imago van Alkmaar.

UCI Holland Cup: Een nieuwe internationale wielercompetitie in Nederland mét de Profronde van Noord Holland.

Nieuw in 2018 is, dat onze Profronde van Noord-Holland ook onderdeel wordt van een nieuwe internationale wielercompetitie. Zes Nederlandse UCI 1.2-koersen slaan de handen ineen en lanceren de UCI Holland Cup. Een internationale competitie waar zowel clubs, continentale-, maar ook pro-continentale teams aan deel kunnen nemen. Door deze gezamenlijke aanpak zullen deze profkoersen live te zien zijn op internet en/of regionale TV zenders.

Om de UCI Holland Cup een duurzaam karakter te geven gaan de zes organisatoren Stichting Holland Cup oprichten. Hierin zullen alle organisatoren plaatsnemen in het bestuur. Deze stichting streeft naar een gezamenlijke aanpak ter bevordering van de continuïteit en professionalisering van zowel de koersen, als de UCI Holland Cup waarbij de autonomie van de koersen gewaarborgd blijft.
https://www.hollandcup.cc/

Ons afwachtings- en finishprogramma:

Om niet alleen de pure wielerfans van deze 72ste editie van de Profronde van Noord-Holland een leuke dag te bezorgen, zullen ook diverse activiteiten rond de koers worden georganiseerd. Als wielerorganisatie, zijn wij dus actief om een breed publiek te bereiken. O.a. door de inzet van allerlei sportieve, educatieve  en onderhoudende activiteiten. Nabij de finish In de Vondelstraat presenteren wij in samenwerking met Artist- & Event Managementbureau ‘Brown & Blue’ vanaf 12.30 uur een GRATIS TOEGANKELIJK afwachtings- en finishprogramma voor jong en oud.

12.30 uur: Start activiteiten                                           
* Diverse verenigingen uit de regio krijgen een platform en kunnen d.m.v. clinics, workshops, demonstraties en infoflyers mensen enthousiasmeren voor hun sport.
* Diverse spel- en sportactiviteiten zoals een klimtoren, softbungee en snelheidsdoel.
* Op de Vondelstraat zullen i.s.m. lokale wielerverenigingen sprintwedstrijden georganiseerd voor kinderen.
   Het plan is, om evenals 2 jaar geleden in Assendelft, te eindigen met een wedstrijd voor een aantal Nederlandse topsprinters.
* Mega-TV-scherm om de uitzending van onze wielerklassieker op TVNH ter plekke te kunnen volgen.
* Hospitality-paviljoen voor genodigden en sponsor-relaties.

Rond 15.30 uur: finish van de 72ste internationale Profronde van Noord Holland.


Facebook

Twitter

Stersponsors

Topsponsors