logo_provincie

Achter de schermen

bij de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland
     
Kom jij ons helpen?
     
Organiseren
De organisatie van de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland overnemen, dat vonden we een interessant en spannend plan.
Toen de oude organisatie besloot de stekker uit het evenement te halen, namen een tiental wielerliefhebbers de handschoen op. Na de volledige afwikkeling met het oude organisatiecomité, het zoeken van een aantal belangrijke founders, die we vonden in de Provincie Noord-Holland, de gemeente Alkmaar en Volvo Ton van Kuyk, konden de seinen feitelijk pas begin januari op groen. 
Gelukkig hebben we daarnaast recent ook nog in Beemster kaas een naamgever voor onze Ronde gevonden, waar we heel erg blij mee zijn.
     
Cijfers
We wisten het wel, maar in werkelijkheid schrik je er toch nog weer een beetje van. Wat komt er veel kijken bij de organisatie van een tweedaagse wielerwedstrijd anno 2019! Met name de veiligheid is tegenwoordig een groot vraagstuk. Heel begrijpelijk ook, als je ziet hoe druk het verkeer tegenwoordig is en je bedenkt dat wij op dag 2 in een grote stad starten en finishen.
Het is dan ook logisch dat we daar als nieuwe organisatie stevig onze tanden in zetten. 
     
Een paar cijfers over twee dagen; politie-inzet met zo’n 15 motorrijders, we zetten 60 als verkeersregelaar gecertificeerde motorrijders in en zo’n 100 verkeersregelaars over twee dagen. Daarnaast alle mensen die de parcoursen opbouwen en afbreken, zij die de televisieregistratie op Eurosport verzorgen (zo’n 10 m/v), de organisatie van de Topcompetitie, de KNWU jury, bestuurders van volgauto’s, vrouwen en mannen die onze gasten ontvangen en begeleiden, natuurlijk de Rondemissen en het voltallige bestuur met aanhang.
     
Als je dat allemaal bij elkaar optelt kom je in de buurt van zo’n 300 vrijwilligers die in de benen zijn. Die willen we nu alvast allemaal al hartstikke bedanken voor hun bijdrage en inzet!
     
En toch..
Kunnen we nog wel een aantal extra verkeersregelaars gebruiken! Wil je ons, vooral op zondag 9 juni 2019, een aantal uren assisteren als verkeersregelaar? Meld je dan gerust aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tegenwoordig hoort daar een korte e-learning bij. Hoe dat precies werkt, laten we je weten na je aanmelding. 
     
Namens het hele ‘peloton’ alvast bedankt en sportieve groet,
Bestuur
Beemster kaas Profronde van Noord-Holland

Facebook

Twitter

Stersponsors

Topsponsors